Organik elma sirkesi mükemmel destek

31-01-2021 21:33
Organik elma sirkesi mükemmel destek

Sağlıklı Yaşamın Vazgeçilmezlerinden Organik Elma Sirkesine Yolculuk…

 

Sirkenin bir çok çeşidi vardır. Yiyeceklerde kullanılan sirkeler, sağlık ve temizlik amaçlı kullanabilecek sirkeler diye çeşitlendirebiliriz. Ancak uzmanlar çok eski zamanlardan beri gıdalarda kullandığımız elma sirkesinin sağlık alanında mucizevi etkileri olduğu görüşündeler, sizler için derlediğimiz bu yazımızın ileriki satırlarında bu faydalardan detaylıca bahsedeceğiz...

Tarih boyunca sirke halk arasında sağlık ve temizlik açısından kullanıla gelmiştir. Sirkeyi Sümerlerin, Asurluların, Etilerin ve eski Yunanlıların sıkça üretip kullandıkları bilinmektedir. Peki sirkenin ne kadar eski tarihlere dayandığını biliyor muydunuz? Sirkenin hikayesi MÖ 3000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Arkeologlar bu döneme ait eski bir mısır küpünde oluşmuş tortuda doğada yalnızca sirkede rastlanan sirke solucanları buldular.

Günümüz de elma sirkesi bütün mutfaklarda bulunan, evlerin vazgeçilmez ürünlerinden bir tanesidir. Aromatik kokusu ve sebzeleri kirlerden arındırma özellikleri ile sevilerek kullanılan sos türevlerinden olarak kabul edilir. Elma sirkesi, aslında sadece mutfakta değil, evin ve yaşamın pek çok alanında kullanabileceğiniz bir ürün.

 

Organik elma sirkesi nedir ?

 

Elma sirkesinin yapısını kimyasal olarak inceleyelim, elma sirkesinin içerisinde üç temel madde bulunmaktadır ve kimyasal olarak oldukça saf oluşum gösterir. Elma sirkesi elma, su ve mayadan oluşur.Tercihen organik tarım ile üretilmiş organik elmalar dalından taze koparılarak ezilir ve suyu çıkarılır. Bu elma suyunda bir alkollü fermantasyon başlatabilmek için, yararlı bakteriler ve mayalar bu suyun içine eklenir. Bu şekilde sağlanan ilk fermantasyon sürecinden sonra, alkol asetik asit oluşturucu bakteriler eklenerek hazırlanan sıvı sirke haline getirilir.

 

Ancak unutmayalım ki piyasada içeriği bozuk güvenilir olmayan elma sirkeleri de mevcut. Organik ürün marketlerinde satışı yapılan organik ve doğal bir elma sirkesini tercih etmek bu gibi durumlarda beden sağlığı için önem taşır.

 

Merakla faydaları için sabırsızlanıyorsunuz biliyoruz. Mucizevi ürünümüze mikroskop altında baktığımıza göre, gelelim sağlığa faydalarına…

 

 

Organik üretim elma sirkesi bakterilerle donanımlı bir asker gibi savaşır

 

Organik elma sirkesi, yaygın tüketilen şifalı bir üründür. Bakteriler de dahil pek çok patojeni öldürebilmektedir. Alternatif tıpta dışardan cilde uygulandığında tırnak veya cilt mantarı, cilt sedef ve egzaması, saçta oluşabilecek bakteriye bağlı bit, saç egzaması (bazen kepek ve kurdeşen dahil) temizlemek için kullanılır. Doğrudan çiğ halde bitkilere ve sebzelere uygulandığında insan sağlığına zarar veren, E. coli gibi bakterilerin gıdalarda büyümesine engel olur. Organik elma sirkesinin faydaları arasında sivilceler ile savaşması da yer almaktadır. Bakteri kaynaklı yani üst yüzeyde oluşan sivilcelerin ortadan kaldırılması için organik elma sirkesinin oldukça yararlı olduğu düşünülmektedir. Yine de hatırlatalım, bu konuda bilimsel bir araştırma bulunmamakta. Kimi hassas ciltlerde elma sirkesi iritasyona neden olabilir. O nedenle ufak bir yerde denemek ve ciddi sivilce problemlerinde birebir uzmanlara danışmak en iyisi olacaktır.

 

 

Temizlikte elma sirkesi

Elma Sirkenin temizlik gücü sayesinde doğal olmayan, insan sağlığına zararlı birçok kimyasal içeren temizlik maddelerinin kullanımını azaltarak daha sağlıklı yaşam ve çalışma ortamları elde edebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi kullanarak günlük yaşamda karşılaştığınız pek çok sorunun da üstesinden gelerek hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Sirke, bakteri öldürücü, böcek önleyici, temizleyici ve parlatıcı özelliklere sahiptir.

 

Şimdi organik elma sirkesinin temizlikte ve sağlıkta alışılagelmişin dışında kullanılabileceği birkaç alana örnek verelim ;

 

-Banyonuzdaki mikropları öldürmek için lavabo ve küvete seyreltilmemiş sirke püskürtün. Bir süre bekledikten sonra nemli bir bezle silin. Duş başlığını sirkeli suda bekleterek deliklerinin açılmasını sağlayabilirsiniz, etkili bir yöntem olacak tır.

 

-Musluklardaki kireç lekelerinden kurtulmak için, 1 tatlı kaşığı elma sirkesine 2 yemek kaşığı deniz tuzu ekleyerek kıvamlı bir karışım elde edin. Lavabo armatürlerine sürün ve bir bez ile ovun.

 

-Kumaşlardaki lekeleri (ter, yemek, deodorant, çimen vb. lekeler) yok etmek için sirke ile hafifçe ovun. Temiz bir bezle silin veya yıkayın. Beyazlığını kaybetmiş çamaşırları yıkamadan önce sirkeli suda bekletebilirsiniz. Üstüne is, ter, sigara vb. kokular sinmiş giysilerinizi de yıkama öncesi, bir su bardağı elma sirkesi eklediğiniz suda bekletmelisiniz.

 

-Otomobilinizin camlarını kar fırtınası veya don öncesi 3 ölçü sirke 1 ölçü su karışımı ile silerseniz, donması zorlaşır. Buğulanmayı azaltmak için de camların iç kısmını sirkeli suyla silin ve kurulayın.

 

-Köpeğinizin tüylerinin parlaması için 1 litre suya yarım bardak elma sirkesi karıştırarak tüylerine püskürtün. Elma sirkesi, pire, kene gibi zararlıları uzak tutmaya da yardımcı olacaktır. Kedinizin tuvalet kutusunun yaydığı kötü kokuyu azaltmak için temizlik sırasında içine sirke dökerek 20 dakika bekleyin, sonra su ile yıkayın.

 

 

-Sinek ısırıkları ve böcek sokmalarında bir parça pamuğa elma sirkesi dökerek ısırık yerini hafifçe ovun. Elma sirkesi, hem kaşıntıyı önleyecek hem de bölgeyi dezenfekte ederek iyileşmesini hızlandıracaktır.

 

-Meyve ve sebzelerin üzerindeki kir ve ilaç kalıntılarını daha iyi temizleyebilmek için elma sirkeli suyla yıkayabilirsiniz. Yarım litre suya 2 yemek kaşığı sirke koyarak, yıkamayı önce bu karışımla yapın sonra normal suyla iyice durulayın.

İçerden destekleyici olarak sağlığa faydaları

 

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Kan şekeri seviyelerini normal aralıkta tutmak isteyen tüm insanlarda, organik elma sirkesi faydalı sonuçlar ortaya koymuştur. Doğal elma sirkesinin en önemli faydalarından biri kan şekeri üzerindeki düzenleyici etkisidir. Ciddi bir problem olan Tıp II diyabet hastalarında, yani insülin direnci ya da insülin üretememesi nedeniyle yüksek kan şekeri seviyeleri yaşayan insanlarda olumlu etkileri gözlenmiştir.

Kan şekerini dengelemek için yemeklerden önce su ile karıştırılmış 3 kaşık elma sirkesi tüketmek, yeterli olacaktır. Eğer kan şekerinizi düzenlemek için bir ilaç alıyorsanız, elma sirkesini günlük beslenme alışkanlıklarınıza dahil etmeden önce uzman kişiye danışın.

 

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Her zaman söylemekteyiz, uyarıyı baştan yapalım ! Hiçbir besin, ne kadar doğal olursa olsun, tek başına kilo verme konusunda mucizeler yaratmaz. Kilo vermeye uygun bir diyet ile birlikte elma sirkesi tüketimi metabolizmanızı hızlandırıcaktır. Ve öncelikle vücüdunuzda biriken toksinleri ve ödemi atmanıza yardımcı olacaktır.

KALP SAĞLIĞINA DESTEK VERİR

 

Dünyadaki en yaygın erken ölüm nedeninin. kalp hastalığı olduğunu biliyor muydunuz? Kimi insanların kalp hastalığına daha yatkın olmasının nedeni ise, yüksek kolesteroldür. Kolestrol ve trigliserit üzerinde düzenleyici etkisi olan elma sirkesi, bu tarz bir risk altında olanlara yardımcı olabilecek bir maddedir. Salata soslarına katacağınız elma sirkesi, kolestrol kontrolüne destek olacaktır. Elma sirkesi, insülin duyarlılığını artırabilir ve diyabetle savaşmaya yardımcı olabilir. Bu faktörler bu nedenle kalp hastalığı riskini azaltmalıdır.

 

ORGANİK ELMA SİRKESİ YAPIMI TARİFİ

Bu kadar bilgiden sonra tabiki sizlere evde yapabileceğiniz doğal yaşama uygun, şifalı doğal elma sirkesi tarifini vereceğiz ;

 

Elma sirkesi yapımı için malzemeler:

-2 kg. büyük boy kırmızı elma (organik elma)
-4,5 litre içme suyu
-6 yemek kaşığı bal


Elma sirkesi tarifi ;

-Elmalarınızı güzelce yıkayın. Yıkadığınız elmaların küçük küçük doğrayın. Çekirdekli kısımlarını çıkartın.

-Önceden temizlenmiş ve içi kuru büyük boy cam bir kavanoza elma dilimlerini yerleştirin.

-Elma dilimlerinin üzerine içme suyunu ekleyin. Üst kısmında bir parça boşluk kalmasına dikkat edin. Her kavanoza 2 yemek -kaşığı kadar kıvamlı bir bal katıp tahta kaşık yardımıyla karıştırın.

-Kavanozun üzerini hava alan pamuklu bir tülbentle kapatıp iple ya da lastikle sıkarak sabitleyin.

-Güneş görmeyen ve karanlık bir ortamda yaklaşık 1,5 ay kadar bekletin. İlk zamanlarda gün aşırı, daha sonraki günlerde haftada bir kez tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elmalar dibe çökene kadar karıştırma işlemine bu aralıklarla devam edin.

-Zaman içinde kavanozun üst kısmına çıkan elma dilimlerinin çürümeye başladığını, çevrede sirke sineklerinin oluşmaya başladığını ve sirke koktuğunu göreceksiniz.

-Tüm bu belirtiler oluşup sirke fermente olmaya başladığında sirkeyi süzüp elma posalarını atın.

-Süzdüğünüz sirkeyi yeniden cam kavanoza alıp kalan bal ve tuzu ekledikten sonra karıştırın. Kapağı kapalı şekilde, serin bir yerde saklayın.

-Sirke kavanozu üzerinde sirke anası denilen beyaz şeffaf bir yuvarlak oluşmaya başlayıp keskin bir koku geldiği zaman sirkeniz kullanıma hazır demektir. Sirke anasını içerisinde metal değdirmeden çıkarıp sirkenizi süzdürüp kullanabilirsiniz.

 

Doğal elma sirkesi yapımında püf noktası:

Elmaları kabuklarını soymadan kullanmayı tercih edin. Organik ve ilaçsız yetiştirilmiş elmalar kullanmaya özen gösterin. Mayalanma işleminin zamanından önce oluşmasını engellemek için kullandığınız elmaların zedesiz ve sulu olmasına dikkat edin. Kavanoza koyduğunuz elma dilimleri, kavanozun yarısını doldurmalı. Mayalanma sürecinde doğru sıcaklık ve ortamda bozulmadan uzun süre bekletilen elma sirkesi, bir o kadar keskin ve etkili olur. Hazır durumda olan ev yapımı elma sirkesi üzerinde oluşan sirke anasını alıp bir sonraki sirke yapımında maya olarak kullanabilirsiniz. Hazır olan sirkeyi, tülbentten geçirdikten sonra kullanabilirsiniz, renginin çok fazla berrak olmaması sizi yanıltmasın.

 

Ev yapımı doğal elma sirkesi tarifimizi de verdik, tabi ki ev hanımları için biraz daha kolay ve pratik olacaktır.

 

ORGAGEN AMBARI Organik Elma Sirkesini Deneyin!

Yoğun bir maratonun içerisinde olan, çalışmaktan zaman bulamayan veya evde yapımı meşakkatli gelen kişiler için Orgagen Ambarı Organik Elma Sirkesini kesinlikle öneriyoruz. Evde kendi ellerinizle en sağlıklı şekilde hazırladığınız geleneksel doğal elma sirkesi gibi lezzetli ve üstelik organik sertifikalıdır. Organik elmadan üretildiği ve kimyasal hiç bir katkı bulunmadığı için probiyotik değerleri çok yüksektir.

 

Orgagen Organik Elma Sirketsini aşağıda ki linki tıklayarak hemen satın alabilirsiniz !

 

https://www.nuhunambari.com/Orgagen-Ambari-Elma-Sirkesi-500-ml,PR-1271.html


 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.